Skip to main content
Imatge de l'alcaldessa

Celebrem els 25 anys del Sagarra: per unes arts escèniques de qualitat i inclusives

Comencem any i nova programació, amb la celebració dels vint-i-cinc anys del Teatre Josep Maria de Sagarra. I ho fem com es mereix l’ocasió, amb una gran estrena, la comèdia FitzRoy, on prenen protagonisme quatre dones a la Patagònia, representades
per quatre grans actrius, com són la Sílvia Bel, la Míriam Iscla, la Sara Espígul i la Natalia Sánchez, i dirigides pel dramaturg Sergi Belbel. Aquesta funció aterrarà a Santa Coloma en primícia, abans de la seva estada a la Teatre Borrás.

Tres festivals situaran de nou la ciutat al capdavant dels projectes culturals de caràcter intermunicipal. El Festival de Blues, organitzat per Santako In Blues, arriba a la seva desena edició amb un programa extens, que tindrà els seus caps de cartell amb
Noa & The Hell Drinkers i The Cinelli Brothers, al Sagarra.El Festival FlamencON s’estendrà per Santa Coloma, i al teatre municipal actuaran el cantaor Arcángel, el guitarrista Jerónimo Maya, que presentarà el seu darrer treball Pureza y Solera. I la cantaora de casa nostra, la Mayte Martín, amb el seu Flamenco Íntimo.

El Festival Dansa Metropolitana torna altre cop a la ciutat, incorporant nous espais públics i companyes de viatge. Jardins Can Roig i Torres, el Molí d’en Ribé i La Ciba acolliran propostes avançades de dansa contemporània. Les escoles de la ciutat tornaran a oferir El Carrer Dansa als voltants del Mercat Sagarra. I al Teatre es representarà Parts, de la companyia francesa Wang Ramírez, i Cowards, del coreògraf Àngel Duran.

Gràcies a l’acord de col·laboració amb el Teatre Lliure, presentarem Yerma, de Federico García Lorca, amb un potent repartiment encapçalat per l’actriu Maria Hervás. La darrera edició dels Premis Draps veurà representada l’obra guanyadora, La Maleta, a la Sala Miquelet.

El còmic local Jona OPH estrenarà Pienso, luego me río dins del cicle Sagarra Comedy. Finalitzarem la temporada estable programant Una Llum Tímida, potent i necessària obra revelació de la temporada, amb la seva història que crea consciència i empoderament femení.

Continuem configurant una programació a l’abast de tota la població i també amb propostes adreçades als més petits. En aquest sentit, el programa escolar SC oferirà muntatges de qualitat sense cost a l’alumnat de les escoles de Santa Coloma.

També continuem donant suport a les companyies i artistes locals que presentaran, com és habitual, les seves propostes. El Sagarra continuarà sent el millor dels escenaris, cedit de manera gratuïta a les entitats i col·lectius de la ciutat, en una funció social i de foment d’una acció que és fidel reflex de la voluntat municipal de democratització de la cultura.

Des de l’Ajuntament volem fomentar l’accés a la cultura dels i les joves. Amb aquesta finalitat presentem la nova campanya ‘Cultura18’, adreçada a tots els colomencs i colomenques que compleixin la majoria d’edat durant l’any en curs, fer facilitar-los el lliure accés a totes les representacions del Sagarra i concerts de l’Auditori Can Roig i Torres.

Us convido a gaudir d’una temporada teatral plena de propostes de qualitat i per a tothom. Continuem treballant per a una cultura justa i accessible. Us hi esperem! 

Núria Parlon Gil

Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet