Skip to main content
Foto de Núria Parlon

Després d’un any i mig d’angoixes i activitat a mig gas, la cultura vol tornar a agafar el protagonisme de la vida social, a la nostra ciutat i a tot arreu. La programació del Sagarra s’inicia amb dos espectacles de Festa Major: Una nit amb el Mag Lari i les coreografies de l’Esbart Maragall amb Línia i Llum. La companyia Tot Terreny, en residència al teatre, presentarà el muntatge Travi, reprenent la gira que va deixar aparcada en el seu dia al Teatre Lliure. El Festival de Blues de Santa Coloma de Gramenet canvia de dates i arriba a la seva setena edicióamb dos concerts de luxe: Big Black Rhino & Flamingo Tours, i Enma Fernández i Santiago Campillo Quartet.

Començarem l’octubre amb les Jornades en Llengües Peninsulars, que ens retornaran amb tota justícia el concert Libremente, d’Amancio Prada, suspès a causa de la pandèmia. El Passatge Insòlit recrearà les seves molt peculiars propostes al Teatre - amb Fragile 2.0, Mobilus, i Memòria sota l’aigua - i tres ubicacions més: Can Roig i Torres, la Torre Baldovina i l’espai de cultura de la Colmena.

També acollirem, per primer cop, el festival metropolità RBLS, una experiència d’arts escèniques adreçada al públic adolescent. La seva programació s’estendrà per diversos equipaments municipals: el Centre de Recursos Juvenils Mas Fonollar, l’Auditori i el nostre teatre, on es presentarà l’espectacle Flow! My ( Hip Hop) Story. I seguirem amb la IV Biennal de teatre visual i de figures IF Barcelona, que comptarà amb la presència de les companyies Unterwasser, d’Itàlia, i Bambalina, de València.

L’actriu colomenca Eu Manzanares representarà el seu exitòs muntatge Lo nuestro. I ens alegrarà tornar a comptar amb clàssics del nostre escenari, com els Premis Climent Mur de l’àrea cultural Oriol, la Cançó de Nadal de L’Excèntrica i Cómeme el coco negro, amb moitu de la Marató de TV3 i a càrrec de Cocoteva.

La música de Santa Coloma comptarà amb quatre protagonistes que es repartiran els seus respectius concerts entre el Teatre i l’Auditori Can Roig i Torres, on presentaran les seves darreres produccions: Javi Jareño, Marko Fonktana, Xuel Díaz, i Erik Segel.

Trobarem a faltar el tradicional festival FITI i els molt estimats Alquimistes – tornaran! – però us oferirem teatre inclusiu, amb l’espectacle Boira a les orelles, adreçat de manera especial a persones amb dificultat auditiva, i No em diguis reina, de la companyia Diversitat Teatral.

El Sagarra us obre les portes... us hi esperem!

 

Núria Parlon Gil

Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet