Skip to main content
Foto de Núria Parlon

 

Veniu al Sagarra: Reconnecteu amb les emocions positives!

Les arts escèniques són un bon bàlsam per potenciar les emocions i ajudar-nos a desconnectar de la rutina. Sens dubte, ens ajuda a millorar l'estat d'ànim i a estimular la felicitat compartida amb les persones estimades, família i amistats. I és que, en tota aquesta situació pandèmica, hi ha petites parcel·les d'autenticitat que ens poden donar l'alegria de viure! El teatre com 'arte vero' ens presenta damunt l'escenari tot el ventall dels sentiments i de les expressions de la condició humana, que ens ajuden a reflexionar i alhora a fer volar la imaginació.

Així, des de la nostra voluntat de mostrar-vos el més variat de les posades en escena actuals -i amb les mesures de prevenció necessàries per a una cultura segura- us presentem la programació del primer semestre de l'any al Teatre Sagarra. Comencem amb 'El Diablo Cojuelo', una nova producció de la companyia de clowns Rhum & Cia amb dramatúrgia de Juan Mayorga, a partir de la novel·la de Vélez de Guevara, i segell colomenc en la figura de l'estimat Jordi Martínez. La companyia ha estat preparant aquest espectacle a l'escenari del nostre teatre amb molta il·lusió i, en primícia, el públic colomenc podrà gaudir d'aquesta estrena abans de la gira oficial.

Seguirem amb una delícia del teatre de proximitat amb 'Solitud a Stromboli',  una conferència teatral sobre la gran novel·la de 'Solitud' de Víctor Català i la mítica pel·lícula 'Stromboli' de Roberto Rosellini. La programació continuarà amb 'León', una trobada imaginària entre Antoine de Saint- Exupéry, autor del 'Petit Príncep', i la persona gran que el va inspirar, des de l'enfocament inconfusible de la negativa a oblidar l'esperit juganer de la infantesa.

El mes de març dividirem el calendari amb dos esdeveniments de primeríssima magnitud: la Quinzena de Dansa Metropolitana i el festival FlamencON. La dansa acollirà dues estrenes internacionals a càrrec de Pau Aran, ballarí resident a la companyia de Pina Bausch, i la proposta mixta de dansa i circ 'The War Mortier' and The Flat, amb cloenda a càrrec la del bailaor José Maldonado amb Galería.

El FlamencON oferirà les seves propostes durant tot el mes a escenaris com l'Auditori Can Roig i Torres i als carrers i places de Santa Coloma. De manera específica al Sagarra portarà el concert 'Qué pasaría si pasara' amb David Palomar, Kiki Rivera, El Junco i Roberto.

Rebrem a continuació un drama amb majúscules amb 'Encara hi ha algú al bosc', un cru relat de les supervivents de la violència sexual a la guerra dels Balcans. Una premiada obra, protagonitzada per Ariadna Gil i dirigida per Joan Arqué, que ben segur commourà al públic del Sagarra.

Dibuixarem un somriure el mes de maig, amb el concert de María Peláe, valor consolidat de la copla amb crítica social i el so més actual. I el show 'Yo sobreviví a l'EGB', a cavall entre el monòleg i el concert, que ens farà rememorar la dècada dels vuitanta entre riallades i somriures i, en especial, les situacions més rocambolesques viscudes a escola.

Acabarem el semestre amb el Festival de Blues de Santa Coloma de Gramenet, que estrena dates amb dos caps de cartell internacionals: The Blues Train, que faran un homenatge als músics de blues que tocaven als trens de mercaderies del Mississipí, i Tyrone Vaughan, un virtuós de la guitarra - nebot del mític i enyorat Stevie Ray i fill d'en Jimmie - que perpetua la nissaga de la família Vaughan tot marcant el seu propi camí, tocant estils que s'aproximen al funk, el blues rock i el soul tradicional.

L'espai Escena SC estarà protagonitzat pel grup de teatre de La Colmena, que presentarà 'Pijamas', i l'apartat d'espectacles especials presentarà un ventall de propostes que aniran des de la comèdia de Justo Molinero fins al Concert d'Hivern del Centre Excursionista Puig Castellar, passant per la gala d'òpera internacional dirigida pel mestre Martínez Colás i el ja clàssic concert del Rotary Club Santa Coloma amb la Big Blues Band de Barcelona. El teatre el posarà l'alumnat de postgrau de l'Institut de Teatre, amb una vetllada dedicada a la Commedia dell'Arte.

Per acabar, reprenem les matinals familiars del Sagarra amb quatre títols especialment dirigits a la canalla: 'Rínxols d'Or', 'Elmer',  'La Gallina dels Ous d'Or' i 'El Origen del Hielo' tribut a la cèlebre pel·lícula 'Frozen', que arriba a Santa Coloma després de girar amb gran èxit per tot l'Estat.

Us esperem al nostre teatre, que és el vostre, per a trobar la vostra parcel·la, la vostra particular connexió amb les arts escèniques i el compromís amb la cultura segura i implicada en la ciutat!

 

 

Núria Parlon Gil

Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet