Skip to main content
Imatge de l'alcaldessa

Gaudiu del Teatre Sagarra: noves emocions i experiències úniques!

Enguany celebrem el 25è aniversari del Teatre Josep Maria de Sagarra. Al llarg d'aquests anys, s'ha consolidat com l'espai escènic de referència de Santa Coloma de Gramenet i de l'àrea metropolitana, un teatre estimat pels ciutadans i les ciutadanes i pel qual han passat multitud de companyies professionals d'arreu del país i de l'escena local. Any rere any ha omplert el seu escenari de propostes artístiques de teatre i música, experiències de ben segur inoblidables per al públic assistent.

Tot torna. Les aigües s'han estabilitzat i el teatre com un riu de vida presenta la programació del darrer semestre del 2022 amb renovades il·lusions! El primer escenari de la ciutat és un lloc obert a l'expressió artística i al talent d'aquí i d'allà. En els mesos vinents continuarem vivint emocions a flor de pell, que arrencaran especialment amb la Festa Major d'Estiu, amb el Foraster- Quim Masferrer presentant 'Bona gent' (el 4/09), entre altres propostes en aquest marc festiu.

El Sagarra intervé també en coproduccions. Precisament per aquest segon semestre, el nostre teatre municipal acollirà dues obres que es muntaran a Santa Coloma abans d'emprendre la gira oficial. Dues preestrenes amb dos directors de renom: Julio Manrique i Sergi Belbel. El primer dirigirà 'L'Adversari', un text truculent i emblemàtic de teatre- document amb un repartiment encapçalat per Pere Arquillué i Carles Martínez. El segon autor dirigeix 'Pares Normals', la primera comèdia musical dels Amics de les Arts, amb guió de Marc Artigau.

Estem en un temps convulsos en els quals l'humor i les riallades són un bàlsam imprescindible. En aquest sentim, tornarem a poder gaudir del cicle 'Sagarra Comedy' i en aquesta ocasió comptarem amb l'actuació del televisiu David Fernández (9/12).

 

 

També està prevista la presentació del muntatge Frank (15/11) del Teatre Lliure, una manera singular de presentar el Franquisme als més petits/es de la casa. Un joc escènic per a infants de més de 7 anys, sobre el poder i la història. Un exercici de memòria i de reflexió sobre les dinàmiques dictatorials, que parteix del llibre il·lustrat de Ximo Abadía 'Frank. La increïble història d'una dictadura oblidada', XIX Premi Llibreter d'Àlbum il·lustrat 2018.

Després de quasi tres anys d'inactivitat, la sala Miquelet agafa protagonisme amb un nou Cicle de Teatre de prop. La Miquelet representa cinc muntatges de petit format amb l'intent de recuperar un públic fidel del teatre sense barreres. Destaquen les produccions 'Mis Cosas y yo', monòleg intimista de Diana Pla (30/09); 'Ana y Serafin. Inquilinos de la periferia de la Nave Va' (9/10); 'Pruna' de Queralt Riera, premi Adrià Gual 2019 (15/10); 'Kentucky ha muerto' amb la participació de l'actriu colomenca Eu Manzanares (4 /11); i 'Carrer de Txernòbil' (18/11) amb Evelyn Arévalo a partir del llibre de Svetlana Aleksiétvitx, Nobel de Literatura 2015. Esperem que aquest nou format sigui del gust d'aquells espectadors/es que estimen un teatre sense concessions, rebent sentiments de prop cap endins!

 

Núria Parlon Gil

Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet