Skip to main content

IMMA COLOMER

SOLITUD A STROMBOLI

28/01/2022 - 19:00

Descripció

La Dra. Nela Simari, una distingida experta en el camp de la literatura comparada, ha estat convidada a impartir la conferència inaugural d'un congrés internacional sobre cinema europeu. La conferència, que a més vol ser un homenatge a un catedràtic desaparegut recentment, ofereix un anàlisi comparat entre la gran novel.la de Víctor Català, i l'emblemàtica pel·lícula de Roberto Rossellini, amb què es considera que comença el cinema modern.

La Dra Simari té un repte important davant seu: demostrar la influència cabdal i no reconeguda que Català va exercir sobre el cineasta italià en la seva obra mestra. Ara bé, a mesura que avança la seva ponència, es fa palès un desafiament més personal: tornar a obrir ferides del passat, des de la mirada del present.

Inspirat lliurement en un estudi de Rosa Delor, el text de Núria Casado Gual ens presenta aquesta peculiar lliçó magistral, que no només ens endinsa en els universos paral·lels de Solitud i Stromboli, sinó que, a més, ens convida a reflexionar sobre el concepte d'autoria, el mateix fet creatiu, i sobretot, sobre qui surt a la llum i qui roman a l'ombra en el complex relat de la Història.

*Els espectadors també podran acudir el dia anterior, amb la seva mateixa entrada, a la projecció del clàssic del cinema italià dirigit per Roberto Rosselini 'Stromboli', en una projecció immersiva al mateix teatre on l'espectador se situa al mateix escenari. Dijous, 27 de gener a les 19h.

Fitxa Artística

Dramatúrgia: Núria Casado Gual

Intèrprets: Fina Rius

Direcció: Imma Colomer

Ajudant de direcció: Tono Saló

Il·luminació: Òscar Sánchez

Espai escènic: Imma Colomer

Disseny audiovisual: Òscar Sánchez

Producció: Nurosfera (una producció pel TNC)

Agraïments: Anna Maria Saludes, Helena Alvarado, Carme Tàrrega, Rosalia Sánchez, Valentí Gómez.

Un espectacle amb dramatúrgia de Núria Casado Gual, inspirat lliurement en l'estudi de Rosa Delor titulat “Roberto Rossellini II: Stromboli y Solitudine de Víctor Català” publicat en el llibre La Metamorfosis del Deseo.

 

Entrades

28/01/2022

19:00

Durada: 70 minuts

Preu: 15€

També pots adquirir la teva entrada a:

  • Divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20h.
  • Dues hores abans de cada representació.
  • Telèfon de taquilla: 93 462 40 54

També pots adquirir la teva entrada a:

  • A la taquilla del Teatre Sagarra, els divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20 h
  • Telèfon de taquilla: 93 462 40 54
  • A la taquilla de l’Auditori, una hora abans de cada concert.