Skip to main content

Alquimistes Teatre

FITI Festival Internacional de Teatre Integratiu

Del 25/11/2022 al 27/11/2022 - 00:00

Descripció

Arriba la 12a edició del Festival Internacional de Teatre Integratiu de Sta. Coloma de Gramenet (FITI). Enguany els dies 24, 25, 26 i 27 de novembre, i el 2 de desembre, al Teatre Sagarra i altres espais públics de la ciutat.

El FITI és un esdeveniment pioner en les arts escèniques i la diversitat funcional que se celebra de manera biennal i que té com a finalitat promoure i donar visibilitat a les companyies inclusives, de tal manera que amplia les mirades envers l'art. Perquè "l'Art no entén de diferències". El festival FITI és una iniciativa de la companyia Alquimistes Teatre en conjunt amb l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Després de dos anys difícils per a tothom, tornem a obrir el festival. Us convidem a retornar amb més forces, a compartir la vida i retrobar els nostres somnis endarrerits per la pandèmia. Ara més que mai, hem d'obrir-nos cap a nous horitzons, recuperar i reivindicar la igualtat, que s'ha vist en detriment aquests últims anys, i ha deixat en evidència les carències i necessitats socials, especialment amb els col·lectius més vulnerables, com el nostre.

L'exercici de les d'arts escèniques ens permet mostrar, aclarir, expressar, denunciar, i en definitiva que cada artista pugui provocar un impacte en la comunitat. Transformar les barreres mentals i socials, les estructures de poder i donar pas a la inclusió i participació igualitària de les persones amb diversitat funcional.Des del punt de vista de la creació, totes les persones tenen dret de ser artista i fer art de manera activa i conscientment. Amb el lema, "L'art no entén de diferències" reivindiquem la idea de la democratització de les arts i dels espais culturals.

La llibertat d'expressió i de pensament no depèn de la condició en l'individu, sinó que neix a partir de les seves vivències, de les seves alegries i del seu propi patiment. Partint des d'aquest punt, el FITI enguany vol oferir un espectacle professional i de qualitat, capaç d'emocionar i sorprendre com qualsevol altre, però sobretot capaç d'inspirar i fer reflexionar. Aquesta cita amb l'art i la (dis) capacitat vol a sensibilitzar respecte de les capacitats de les persones des d'un punt de vista diferent, no des de la compassió sinó des de l'admiració, tot destacant el talent, l'empenta i la professionalitat de les seves actuacions.

És el moment de trencar amb les postures paternalistes que sovint trobem en l'àmbit de la diversitat funcional.Quan l'art s'allibera i conviu amb el poble, podem dir que l'art no entén de diferències.

 

 

Fitxa Artística

Alquimistes Teatre

Entrades no disponibles

Del 25/11/2022 al 27/11/2022

00:00

També pots adquirir la teva entrada a:

  • Divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20h.
  • Dues hores abans de cada representació.
  • Telèfon de taquilla: 93 462 40 54

També pots adquirir la teva entrada a:

  • A la taquilla del Teatre Sagarra, els divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20 h
  • Telèfon de taquilla: 93 462 40 54
  • A la taquilla de l’Auditori, una hora abans de cada concert.