Skip to main content

A partir del relat de Txèkhov-DONESCENA

El regne de les dones

03/05/2024 - 19:00

Descripció

El regne de les dones és un monòleg escrit i interpretat per Evelyn Arévalo i dirigit per Joan Fullana que vol encarnar els anhels, les pors i els desitjos de l'Anna Akímovna a través de la seva manera desencaixada i desclassada d'estar en el món. L'Anna és una dona que ocupa, per atzar, un espai que no li correspon, que habita, per inacció, una vida que detesta, però de la que no pot fugir.

Una dona desubicada que no encaixa en el seu entorn, entregada a la força de la inèrcia, però que comparteix amb nosaltres la seva reflexió àcida sobre la necessitat de prendre partit per no deixar que la vida ens arrossegui.El regne de les dones arrenca amb una operació dramatúrgica sobre el text del mateix títol d'Anton Txèkhov en dues direccions: Per una banda, el narrador omniscient del relat desapareix per donar veu a la protagonista, l'Anna Akímovna. I, per una altra banda, és una dramatúrgia que juga amb el temps i amb la personalitat de la protagonista, perquè l'Anna no ens parla des del present d'aquell Nadal del relat original, quan ella tenia 26 anys i començava a entrar en una maduresa que semblava exigir-li triar una direcció respecte de la seva vida, sinó des d'un altre Nadal, 10 anys més tard, en plena maduresa, ja amb una direcció vital presa, amb moltes renúncies fetes i amb una realitat, uns anhels i uns dubtes nous que la portaran a recordar aquell Nadal clau de la seva vida.

Partim del punt de vista i les paraules expositives, quirúrgiques i emocionants de Txèkhov, però, sobretot, establim un diàleg entre l'autor i la seva protagonista, perquè creant aquesta nova Anna, més gran i ja plenament madura, ens trobem amb una dona que analitza tot allò que ha viscut amb una mirada nova, més forta, més cínica, potser, més desencisada, amb més sentit de l'humor i amb una fragilitat revisitada.La posada en escena d'El regne de les dones es basa en l'efímer perdurable, en tot allò que s'esvaeix del món real, però que perdura en el flux informe de la memòria; en els records, en el subconscient i en una pulsió constant del desig per allò que no acaba de desaparèixer: La vida que no tindrem.

Aquesta és una creació escènica subjecta al moment, a la força de la fragilitat de la idea de no perdurabilitat. La materialització d'aquesta idea resulta de la col·laboració amb la dissenyadora de moda Laura Figueras i la dissenyadora gràfica, floral i paisatgística Francina Planas, unides a la meticulosa i compromesa feina de l'escenògraf Roger Orra, al delicat disseny d'il·luminació de la Natàlia Ramos i a la música emotiva i hipnòtica de Pere Joan Company.

Fitxa Artística

 

Dramatúrgia: Evelyn Arévalo
Direcció: Joan Fullana
Interpretació: Evelyn Arévalo
Disseny espai escènic: Roger Orra
Disseny de vestuari: Laura Figueras
Disseny floral: Francina Planas
Disseny d’il·luminació: Natalia Ramos
Espai Sonor: Pere Joan Company
Ajudant i construcció d’escenografia: Albert Ventura
Disseny gràfic: Francina Planas
Producció: Oblideu-vos de nosaltres

Una producció de Oblideu-vos de nosaltres, amb el suport de l’ICEC i amb la col·laboració de: Nau Ivanov, Xtac, La Cate, Teatre de Lloseta, Teatre Mar i Terra i Teatre Sagarra

Entrades

03/05/2024

19:00

Preu: 15 € Sala Miquelet

També pots adquirir la teva entrada a:

  • Divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20h.
  • Dues hores abans de cada representació.
  • Telèfon de taquilla: 93 462 40 54

També pots adquirir la teva entrada a:

  • A la taquilla del Teatre Sagarra, els divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20 h
  • Telèfon de taquilla: 93 462 40 54
  • A la taquilla de l’Auditori, una hora abans de cada concert.